Rea!

Georg Jensen Skålar, Serveringsfat Och Brickor | Champagneskål 19D

SEK 1284.98 SEK 792.68

Champagneskålen 19D är en extra stor Louvre-skål – den fick sitt namn då Musée des Arts Décoratifs på Louvren i Paris förvärvade den för deras permanenta utställning 1914. Idag är skålen en av…

I lager

Beskrivning

Champagneskålen 19D är en extra stor Louvre-skål – den fick sitt namn då Musée des Arts Décoratifs på Louvren i Paris förvärvade den för deras permanenta utställning 1914.
Idag är skålen en av Georg Jensens mest välkända skapelser. Den har förvärvats av ett antal museum runtom i hela världen. Skålen syns ofta i reklam i internationella tidningar, och i Danmark var den ett av motiven då den danska posten ville hylla dansk design genom att använda berömda motiv på danska frimärken.
Precis som större delen av Georg Jensens design är den här skålen designad i Art Noveau-stilens runda linjer, dynamiska strukturer, dekorativa flora- och faunadetaljer och användning av äkta och skickligt arbetade material. Skålen har bara några dekorationer – endast mittsektionen är utsmyckad med blad och pärlor. Resten av skålen har de karakteristiska, mjuka hammarmärkena.
Skålen har en fantastisk design: den ser ut att sväva viktlöst på skira blad. Det är en ljuvlig illustration av Georg Jensens förmåga att förena "fin konst" med "hantverk". Den här fruktskålen är som en liten skulptur och visar tydligt den diskreta effekten av hammarslag på ytan.
Löven och pärlorna består av tolv individuella delar med totalt 24 pärlor som har slipats och polerats till en perfekt mjuk yta. Delarna har sedan svetsats fast på basen en och en. Silversmedens utmaning är de tolv individuella delarna som måste ha exakt samma höjd, en särskild vinkel utåt från mitten och samtidigt vara perfekt vinklade både horisontellt och vertikalt då kanten och skålen, som svetsas på efteråt annars kommer att bli sneda.
Material: Sterlingsilver
Mått:H: 317 mm / 12,48 tommer.Ø: 490 mm.
Designår: 1926

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Georg Jensen Skålar, Serveringsfat Och Brickor | Champagneskål 19D”
  • 100% säker shopping
  • Fraktfritt vid Beställning över SEK 600
  • Säker Shopping SSL Kryptering
  • 20-30 Dagars Returgaranti
  • Betalningsmetoder: