Rea!

Georg Jensen Silver Bägare | Grape Vinbägare 263A

SEK 1445.60 SEK 792.68

Grape introducerades första gången med Grape-skålen 1918. Vinbägare 263A som vilar på en stjälk las till i…

I lager

Artikelnr: Y5038/VP304695 Kategorier: , Tagg:

Beskrivning

Grape introducerades första gången med Grape-skålen 1918. Vinbägare 263A som vilar på en stjälk las till i kollektionen 1980. Tre vinbägare designades: en med ametist, en med rubiner och en i sterlingsilver.
Precis som större delen av Georg Jensens design är den här vinbägaren designad i Art Noveau-stilens runda linjer, dynamiska strukturer, dekorativa flora- och faunadetaljer och användning av äkta och skickligt arbetade material.
Precis som en vindruvsstjälk är stammen vriden och ojämn, och en liten klase druvor dinglar från sidan. Även här har Georg Jensen låtit sig inspireras av naturen – ytan har de klassiska hammarmärkena, en teknik som Georg Jensen använde sig av för att mjuka upp ljusets reflektioner så att det bildades ett månljusliknande skimmer.
Silversmeden har noggrant snidat ut mönstret och skapat de karakteristiska hammarslagen.
Innan fot och stam svetsas samman ser silversmeden till att alla delar och vinklar är perfekt avpassade för varandra. Den allra minsta avvikelse gör att hela skålen ser sned ut.
De små vindruvsklasarna skapas en och en och svetsas sedan fast på den vridna stammen av silver, som silversmeden har böjt för att den ska passa perfekt. Sedan svetsas druvorna fast på själva skålen.
Material: Sterlingsilver
Sten: Ametist
Mått:H: 172 mm / 6,77 tommer.Ø: 90 mm.
Designår: 1980

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Georg Jensen Silver Bägare | Grape Vinbägare 263A”
  • 100% säker shopping
  • Fraktfritt vid Beställning över SEK 600
  • Säker Shopping SSL Kryptering
  • 20-30 Dagars Returgaranti
  • Betalningsmetoder: