Rea!

Georg Jensen Kanner Och Karaffer | Grape Kanna 407A

SEK 1652.11 SEK 907.41

Precis som större delen av Georg Jensens design är den här kannan designad i Art Noveau-stilens runda linjer, dyna…

I lager

Artikelnr: Y5038/VP304665 Kategorier: , Tagg:

Beskrivning

Precis som större delen av Georg Jensens design är den här kannan designad i Art Noveau-stilens runda linjer, dynamiska strukturer, dekorativa flora- och faunadetaljer och användning av äkta och skickligt arbetade material. Druvmotivet introducerades 1918 på skålarna i serien Grape.
Den här ljusstaken designades runt slutet av andra världskriget (1914-1918) – en rik period med pengar som bytte ägare, handel som blomstrade och silversmedjan gick bättre än någonsin. Under de här åren skapade Georg Jensen mer utsmyckade silverföremål än vad han brukade göra. Det syns på de här föremålen – framför allt i barockinspirerade kandelaber 383.
Men i större delen av sin design är Georg Jensen sparsam med utsmyckning – endast basen är dekorerad. Resten av kandelabern är endast dekorerad med de typiska hammarmärkena.
Det ligger många timmar bakom botten på kannan. När silversmeden börjar arbeta med den är den helt blank, så det första steget består av att rita upp mönstret med en penna. Det här är nödvändigt för att försäkra att fyrkanterna har exakt samma storlek och att det fina mönstret under druvorna görs rätt. Därefter börjar arbetet med hammaren.
Kanna 407A har ett handtag av ebenholts med unik design och det är anpassat speciellt för varje enskild kanna. Längst ned på kannan finns en kraftig silverring som har svetsats på för att göra basen tåligare.
Material: Sterlingsilver, Ebenholts
Mått:H: 230 mm / 9,06 tommer.
Designår: 1925

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Georg Jensen Kanner Och Karaffer | Grape Kanna 407A”
  • 100% säker shopping
  • Fraktfritt vid Beställning över SEK 600
  • Säker Shopping SSL Kryptering
  • 20-30 Dagars Returgaranti
  • Betalningsmetoder: