Rea!

Georg Jensen Kaffe Och Te | Blossom Gräddkanna 2D

SEK 1606.22 SEK 792.68

Den här gräddkannan är del av kollektionen Blossoms te- och kaffeset med handtag i ebenholts eller mammut. Den är låg och stabil med paddfötter och en magnoliablomma överst – flora och fauna smälter samma in typisk Georg Jensen-stil. Han tog de elem…

I lager

Artikelnr: Y5038/VP304648 Kategorier: , Tagg:

Beskrivning

Den här gräddkannan är del av kollektionen Blossoms te- och kaffeset med handtag i ebenholts eller mammut. Den är låg och stabil med paddfötter och en magnoliablomma överst – flora och fauna smälter samma in typisk Georg Jensen-stil. Han tog de element som fascinerade honom från deras naturliga omgivning och införlivade dem i sin design, och skapade liv i dem på ett fantasifullt och ovanligt vis. Blomsterknoppen inspirerades av japanska konstverk som använder magnoliablomman som symbol för maj månad. I Japan anses paddan vara en symbol för lycka.
I typisk Georg Jensen-stil applicerades dekorationen upptill och nedtill på de olika delarna. Kaffe- och tesetets yta är täckt med diskreta märken från silversmedens hammare – en distinkt Georg Jensen-signatur – som mjukar upp ljuset som reflekteras och bildar ett månskensliknande skimmer.
Lockets mönster förstärker även mönstret på fötterna. Silversmeden skapar först magnoliablommorna som pryder locket, som sedan svetsas fast.
Silversmedens hammarmärken täcker nästan hela kannan.
Material: Sterlingsilver, Ebenholts
Mått:H: 70 mm / 2,76 tommer.Ø: 105 mm.
Designår: 1905

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Georg Jensen Kaffe Och Te | Blossom Gräddkanna 2D”
  • 100% säker shopping
  • Fraktfritt vid Beställning över SEK 600
  • Säker Shopping SSL Kryptering
  • 20-30 Dagars Returgaranti
  • Betalningsmetoder: